Piffa upp din uteplats

Piffa upp din uteplats med de perfekta grönsakerna för din trädgård. Här kommer jag förutom att lägga ut fina landskapsbilder även presentera tips och trix på hur du får en vacker trädgård eller uteplats. Att välja rätt typ av blommor, träd och grönsaker för att få bäst resultat men även lindra oro för oönskade djur och skära ner på underhållskostnader.

Nedan följer en snabbguide för nybörjare trädgårdsmästare. Vare sig du är nybörjare eller har jord i händerna så kommer dessa tips att hjälpa dig när du ska plantera i en kruka eller ute i tomten.

Plantera i ett soligt läge.

Grönsaker behöver minst 6 timmars direkt solljus per dag. Ju mer solljus de får, desto större skörd och bättre smak. Växternas rötter tränger mjuk jord lätt, så du behöver bra lerig jord. Berika din jord med kompost för att ge nödvändiga näringsämnen. Plantera dina grönsaker med perfekt utrymme. Till exempel behöver majs mycket utrymme och kan överskugga kortare grönsaker. Om du planterar växterna för nära varandra kommer de att konkurrera om solljus, vatten och näring och kommer därför misslyckas med att mogna. Köp högkvalitativa frön. Om fröna inte gror har du både slösat tid och pengar. Några extra kronor kommer att löna sig vid skördetiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *